Cristina de Middel, Richard Renaldi i Quim Vives pricipals noms del Revela't 2024

Última revisió 11-04-2024 12:29
11/04/2024

'Cartas al director' de Cristina de Middel és la mostra principal del Revela't 2024, una edició que comptarà amb una trentena d'exposicions.

La 12a edició del Revela’t, el festival internacional de fotografia analògica de Vilassar de Dalt, se celebrarà del 18 de maig al 16 de juny i, un any més, von convertir-se en un espai de trobada, de pensament i creació per als aficionats de la fotografia i l’art en general. El festival acollirà reconeguts fotògrafs d’arreu del món en trenta exposicions que giren entorn al concepte Identity. La identitat entesa com un tema ampli, complex i polièdric. Una celebració de la diversitat i una afirmació d’allò universal que ens connecta.

El Revela’t 2024 tindrà com a exposició principal Cartas al Director, una gran retrospectiva dels últims treballs de la fotògrafa documental i artista alacantina guanyadora del Premio Nacional de Fotografia 2017 Cristina de Middel -autora enguany homenatjada pel festival-, que és també presidenta de la reputada agència Magnum. La retrospectiva comptarà amb extractes de les exposicions Gentlemen's Club, sobre la prostitució des de la perspectiva dels clients; Journey to the Center, que reimagina la ruta de migració a través de Mèxic cap a Amèrica Central com una gesta heroica; i The Kabuler, una col·laboració amb Lorenzo Meloni, que explora el retorn dels talibans al poder a Afganistan.

Altres fotògrafs internacionals de renom que exposaran al Revela’t són el nord-americà Richard Renaldi amb l’aclamada serie Touching Strangers; la taiwanesa Annie Wang amb The Mother as a Creator on reafirma el seu paper actiu en la creació d’una altra vida reformulant la maternitat com un gran esforç creatiu; l’argentí Ignacio Coló amb l’exposició inèdita Eduardo & Miguel que retrata la vida de dos bessons orfes que no s'han separat mai; i la dupla holandesa formada pel fotògraf Ari Versluis i l’estilista Ellie Uyttenbroek amb la serie Exactitudes, un registre antropològic dels intents de les persones de distingir-se dels altres assumint una identitat de grup.

També serà al Revela't 2024 la documentalista txeca Dita Pepe amb la serie Self Portraits 1999-2023; la britànica Roman Manfredi amb l’exposició We/Us. Butches and Studs from Working Class Backgrounds Within the British Landscape; el britànic Curtis Hughes amb Modern Love; i el projecte del fotògraf sirià Serbest Salih, Sirkhane DARKROOM, un taller social de fotografia analògica per a nens situats a prop de la frontera turcosiriana.

El festival acollirà també artistes catalans com Quim Vives amb l’exposició En: La Sociedad de la Nieve, un projecte editorial que reflexiona, de forma personal i a través de la imatge, sobre el rodatge cinematogràfic de La Sociedad de la Nieve; el rubinenc Jordi Baron que fa més de 20 anys que documenta tot el procés de buidament de pisos i cases de l’Eixample i el Barri Gòtic de Barcelona després de la mort dels seus inquilins al projecte Domus Barcino; i l’alemany resident a Barcelona Gunnar Knechtel -guanyador del Visionat de Portafolis 2023- amb l’exposició Fronton Walls in Spanish Villages sobre aquest mur que és testimoni silenciós de la història dels pobles d’Espanya. També s’exposarà Fotoramblas de la Col·lecció Santos Montes, una mostra de la vida entre els 50’s i els 70’s a Barcelona fotografiada per aquest estudi fotogràfic especialitzat en retrats situat a les rambles. També amb Barcelona com a teló de fons, al Revela’t es podrà veure l’exposició 1977. Se Destapa la Libertad de l’argentí resident Barcelona Oscar Laser. Per últim també s’exposarà La imatge perduda. El Vilassar de fa cent anys en cent imatges de la mà de la Col·lecció Sala Losdijck.

Open call Revela't 2024
Cada any el Revela’t obre una convocatòria per exposar al festival que edició rere edició rep més i més sol·licituds. Els projectes premiats que s’exposaran a la Fàbrica Cal Garbat han estat Pillar to Post del britànic Sam Wright i Based on True Events de l’alemany Arne Piepke, que s’exposaran per primera vegada, i Better Days del coreà Seunggu Kim.

Espais del festival
L’antiga fàbrica tèxtil de Cal Garbat acollirà el gruix de la programació. A més, altres espais de Vilassar de Dalt, molts d’ells locals d’entitats socials herència del passat industrial de la vila, acolliran exposicions com el Teatre de la Massa, la sala d’exposicions de L’Estrella, el casal Els Rajolers, Can Baylach, i diferents carrers del poble que acolliran exposicions de gran format a l’exterior com el carrer Salvador Riera, la Plaça del Teatre i l’exterior de l’església.

Cristina de Middel
Cristina de Middel
Autor: Cristina de Middel

Et pot interessar