Torna la festa de Sant Antoni Abat

Última revisió 18-01-2023 13:14
16/01/2023

Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, aquest dimarts torna la Festa de Sant Antoni Abat amb tots els seus elements tradicionals.

La festa començarà, com és tradicional, a les 9 del matí a l'Església parroquial amb la benedicció senzilla dels panets. Després de la repicada de campanes, la comitiva es dirigirà a l'Ajuntment acompanyada de la Principal de la Bisbal per saludar i convidar les autoritats i veïnat a la festa.

La segona part de la jornada es trasllada a Cal Traginer (c. Nou, 22) on a partir de les 10.30 h, es recollirà la bandera i s'iniciarà la sortida cap a la Plaça de la Vila. A les 11 del matí, l'Església acollirà l'Ofici solemne acompanyat de la Principal de la Bisbal. 

Els Tres tombs, plat fort de la festa, començaran puntualment a les 13 h, amb Laia Esquiís Casanova com a capitana de bandera, Núria Sors Roma com a portant i Bernat Esquís Casanova i Gil Sors Roma com a cordonistes.

Recorregut dels Tres Tombs

Sortida de l'ERA de Can Rafart, Passatge del parc, Avinguda Sant Sebastià, Riera de Targa, Carrer Vidal i Barraquer, Riera Salvet, Rafael de Casanova, Carrer Sant Josep Oriol, Carrer Murillo, Carrer Manuel Moreno, Passatge de la Rosa, Carrer del Carme, Plaça de la Vila, Angel Guimerà, Carrer Mestra Viladrosa, Carrer Nou, Carrer Sant Antoni i Carrer Anselm Clavè. 
Un cop acabat aquest primer tomb s'en faran dos mes com diu la tradició, aquest cop només per: Passatge de la Rosa, Carrer del Carme, Plaça de la Vila, Àngel Guimerà, Carrer Mestra Viladrosa, Carrer Nou, Carrer Sant Antoni i Carrer Anselm Clavè. En finalitzar els tres tombs els cavallistes tornaran a l'ERA de Can Rafart.

Ja a la tarda, la música prendrà el protagonisme amb el Cafè-concert al cafè de La Massa a les 17 h i el Concert cantat a La Massa Teatre a les 20 h. 

Sant Antoni
Sant Antoni

Documents adjunts