Comissió de Festes

La Comissió de Festes es renova

Amb l'objectiu d'enfortir-la i fer-la més eficient, la Regidoria de Festes impulsa una renovació de la Comissió de Festes cercant nous membres, formalitant-la i adaptant-la als nous temps.

La voluntat és que a partir d'aquest 2020, la Comissió de Festes s'adapti al reglament que la regula i que es pugui renovar amb cada mandat. En aquesta nova etapa, la Comissió estarà més centrada en el disseny i la programació d'activitats que no pas a la vessant més logística de l'organització de festes; per això es crearan grups de treball específics dels quals formaran part els membres de la comissió en funció dels seus interessos i disponibilitat. Es busca també que hi hagi representació de totes les entitats culturals de la vila i es formalitzarà la composició de l'òrgan mitjançant un decret d'alcaldia. Cada any, a més, s'agraïrà la col·laboració de tots els membres de la Comissió de Festes amb dues entrades per a un espectacle del Teatre La Massa.

Aquest procés de renovació començarà el proper 4 de febrer amb una xerrada informativa a la Sala de Plens.

Vols formar part de la Comissió de Festes?

Què és la Comissió de Festes?

És un òrgan col·legiat de caràcter consultiu constituït principalment per persones voluntàries i que té com a finalitat l’organització de les festes populars (Reis, Carnaval, Sant Jordi, festes majors, Sant Joan, Nadal, etc.).

Quines són les seves funcions?

  • Organitzar les festes populars
  • Aportar idees de millora
  • Coordinar les actuacions i entitats participants a les festes
  • Fer propostes de programació
  • Donar suport durant la realització de les festes

Com funciona?

Formaràs part d’un grup de treball. Cada grup de treball hauria de tenir un mínim de tres persones. El grup es reunirà i tindrà el contacte necessari per a ultimar els preparatius i el suport durant l’activitat. El grup interactuarà amb la regidoria de Festes per a implantar les activitats dissenyades. L'èxit de les activitats programades al municipi està estretament lligat a la implicació i a la participació ciutadana de forma voluntària, és per aquest motiu que és important la responsabilitat i la implicació de tots els grup. A més, si formes part de la Comissió de Festes, l’Ajuntament et regalarà, un cop a l’any, dues entrades per a l’espectacle del Teatre La Massa que tu triïs.

Com pots formar part de la Comissió de Festes?

Presenta una instància abans del 20 de febrer de 2020 (presencialment o a través de la Seu electrònica) indicant que vols formar part de la Comissió de Festes durant el període 2020-2024. I no t’oblidis d’assenyalar en quin grup de treball vols formar part!

Tria un grup de treball:

Grup de treball Reis
Aquest grup s’encarregarà de la preparació de la Cavalcada de Reis, de la decoració de les carrosses, de la indumentària dels patges i de tots aquells detalls que es derivin d’aquesta activitat. El grup també estarà present durant la realització de l’activitat.

Grup de treball Carnaval
Aquest grup s’encarregarà de la preparació de la Rua de Carnaval, del Dijous Gras, de la decoració de la carrossa de la Comissió de Festes, de les disfresses de la Comissió i de tots aquells detalls que es derivin d’aquesta activitat. El grup també estarà present durant la realització de l’activitat.

Grup de treball Activitats infantils
Aquest grup s’encarregarà de fer propostes de programació de les activitats infantils i dinamitzacions familiars que es contractin per a tot el calendari festiu (festes majors, Carnaval, etc.). El grup també estarà present durant la realització de l’activitat per a oferir suport a les empreses contractades.

Grup de treball Actuacions musicals
Aquest grup s’encarregarà de fer propostes de programació musical per a tot el calendari festiu, especialment per a les festes majors. El grup també estarà present durant les actuacions musicals per a oferir suport als grups i artistes abans i durant l’actuació.

Grup de treball Activitats gastronòmiques
Aquest grup s’encarregarà de proposar i organitzar les activitats gastronòmiques del calendari festiu, especialment l’arrossada de la Festa Major dels Sants Màrtirs, el concurs de truita del Dijous Gras, així com el concurs d’arrossos, la sindriada, el Pa amb tomàquet i el Tastet d’estiu de la Festa Major dels Sants Genís. El grup també estarà present durant la preparació i realització de les activitats.

Grup de treball General
Aquest grup s’encarregarà de fer propostes de programació, preparar i donar suport a totes aquelles activitats del calendari festiu que no estiguin incloses als altres grups.

Cada quan es renova la Comissió de Festes?

El mandat de la Comissió de Festes durarà quatre anys. De cara al 2025 es ratificarà o constituirà la nova Comissió.

Facebook de la Comissió de Festes.

Consulta el seu Reglament aquí.

Per a més informació

Regidoria de Festes
Pilar Cano, tècnica de Cultura
canorp@vilassardedalt.cat  667182253

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29-10-2020 15:22