Ràdio Vilassar de Dalt

Ràdio Vilassar de Dalt és l'emissora de ràdio municipal que compta amb més de 30 anys d'història. Pel seus micròfons hi han passat desenes de col·laboradors i professionals que han fet de l'emissora un organisme viu que camina entre la riquesa cultural i associativa de la vila.

A  Ràdio Vilassar de Dalt hi tenen cabuda els programes més diversos, des de musicals a magazins d'humor o cultura, passant per programes divulgatius i projectes educatius, així com les transmissions en directe de diferents esdeveniments que es fan al poble, principalment, els plens municipals.

Podeu sintonitzar RVD al 97.4 de la FM o a través d'Internet.

Vols col·laborar-hi?

Els micròfons de la ràdio estan oberts a tothom amb ganes de comunicar, de donar a conèixer i de fer passar bones estones als i les nostres oïents.

Si tens un projecte informatiu, musical, pedagògic, cultural, esportiu... o, simplement vols col·laborar amb nosaltres i desenvolupar les teves habilitats periodístiques, posa't en contacte amb nosaltres a emissora@vilassardedalt.cat o a comunicacio@vilassardedalt.cat i explica'ns el teu projecte.

Història de la ràdio

Ràdio Vilassar de Dalt va ser un projecte que va anar agafant forma de la mà d’un grup d’aficionats que l’any 1981 va crear la primera emissora local (Josep Casas – Juanjo – Josep Bassas), batejada com a RV-2. Al cap d’un temps, un amant de la ràdio esdevingué el filantrop de l’emissora. Amb la tutela del Sr. Josep Vidal i Fuertes, va anar creixent fins que va arribar a ser una de les emissores amb més cobertura del Maresme, en una època en què la ràdio local començava a envair el dial de l'FM, fins aleshores patrimoni exclusiu dels grans grups mediàtics.

A finals de 1986 l’esclat va ser tan gran que el departament de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya va tancar la nostra ràdio, tal com va passar amb més de 100 emissores que estaven en situació administrativa irregular en aquells moments. RV-2 va ser una de les darreres a desaparèixer. Durant gairebé 2 anys, l'Ajuntament va anar fent les passes necessàries per tornar a obrir el mitjà. Finalment, el dia 20 de novembre de 1988, va nàixer Ràdio Vilassar de Dalt, emissora municipal, i es va iniciar una nova etapa.

La nostra ràdio va cap als 35 anys de vida. El camí es va iniciar amb un fons musical, sense programació fixa. Es van fer diverses transmissions experimentals, ben acceptades pels ciutadans de la vila. Havia començat el procés per tal de formar un consell de gestió i una plantilla de col·laboradors per tirar endavant el projecte.

En el decurs d'aquestes tres dècades, l'emissora ha passat per diverses etapes. La programació ha anat evolucionant amb la participació i el treball de molta gent, des de periodistes professionals a estudiants o aficionats al món de la ràdio, de totes les edats, pensaments i orígens

Actualment l'emissora s'ha adaptat a les noves tecnologies, s'han informatitzat els estudis, una millora que, amb la professionalització d'una part del personal, ha permès implantar una programació estable i de millor qualitat. El trasllat dels estudis als baixos de l'edifici municipal de can Robinat (Camí de Mataró, 10) i la renovació dels equips i de les instal·lacions ha permès a l'emissora tornar agafar embranzida en una nova etapa en la que vol ser l'instrument que doni veu a entitats i associacions i refelcteixi la rica vida social vilassarenca.

 

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 18-01-2023 12:16