Segell Infoparticipa 2022

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa de transparència i bon govern

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha estat reconegut, un any més, amb el Segell Infoparticipa, un distintiu que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Amb la informació publicada al llarg del 2022, l'Ajuntament ha aconseguit una avaluació del 94, 23% - 4 punts per sobre l'avaluació de l'any passat- complint un total de 49 indicadors dels 52 requerits.

El Segell Infoparticipa l'atorga el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local. Es va concebre l'any 2013 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. L'any 2016 es va ampliar el nombre d'indicadors per adaptar-los als paràmetres de la Llei de Transparència, i any rere any, incrementen l'exigència en la qualitat de la informació que es posa a disposició de la ciutadania.

Aquests indicadors avaluats es distribueixen en 3 temàtiques:

  • Informació dels i les representants polítics/polítiques
  • Iinformació sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius que se'n fa
  • Informació i accés sobre les eines de participació ciutadana.

L'acte de lliurament dels Segells Infoparticipa va tenir lloc dilluns 20 de març, a la tarda, en un acte a la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB. L’alcaldessa, Carola Llauró, va recollir el guardó que acredita la transparència de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt.

El resultats de l'avaluació es poden consultar en el Mapa Infoparticip@

Et pot interessar

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 31-05-2023 09:25