El Ple aprova una modificació pressupostària que permetrà incrementar les inversions en 1 milió d'euros addicionals

Última revisió 26-03-2021 12:28
26/03/2021

El Ple d’aquest mes de març ha aprovat amb un ampli consens -12 vots a favor d’Ara Vilassar, Junts per Vilassar, la Cup i el PSC, 1 en contra del regidor no adscrit-  una modificació pressupostària que possibilitarà incrementar les inversions municipals en 1 milió d’euros addicionals i que situarà les inversions pel 2021 en 2,7 milions d’euros.

La proposta presentada per l’equip de govern que permet l’aplicació parcial del romanent de tresoreria aflorat en l’exercici 2020, aportarà importants millores al pressupost vigent i als dels propers anys. Els principals beneficis derivats de la modificació son els següents: 
 
•    Increment de l’import d’inversions en 2,7 milions d’euros. A l’import previst en pressupost (1,7 milions) s’hi afegeix 1 milió d’euros addicional. 
•    Aquestes inversions es materialitzaran entre l’any actual i el proper.
•    No s’incrementa l’endeutament municipal i es manté un coixí de recursos líquids per criteris de prudència.
•    Creix el sostre de despesa amb previsió que l’any vinent torni a estar vigent la regla de la despesa que impediria una major inversió malgrat disposar de diners per fer-ho. 
•    Es creen fons de contingències per un import de 171.308€ addicionals als ja previstos en el pressupost d’aquest any, amb un total de 390.000€. Això garanteix seguir ajudant a famílies en situació de vulnerabilitat fruït de l’actual crisi sanitària de la COVID-19. 
•    Aquest volum d’inversions actuarà com a motor de recuperació de l’economia local. 
•    S’aconsegueix un estalvi financer en pagament d’interessos de préstecs per un import de 55.000€.  
•    Es rebaixa considerablement la càrrega financera dels 2 propers anys, alliberant recursos per invertir a Vilassar.
•    El gruix de les inversions es faran en l’espai públic i sempre cercant el consens amb la resta de regidores i regidors del consistori. 


Així doncs, amb aquesta operació l’Ajuntament confirma la seva recuperació econòmica. Una recuperació que permetrà tirar endavant un pla d’inversions pels propers anys i anar posant al dia totes aquelles mancances en serveis, via pública i equipaments municipals.