Uns 300 alumnes de P4, P5 i 1r de primària de les escoles Francesc Macià, Sant Jordi i la Nova Immaculada participaran el proper dijous 11 d'octubre a la festa Menja fruita, un espectacle i un taller per sensibilitzar-los de la importància de la ingesta de fruita a la dieta. Aquesta iniciativa s'emmarca dins la celebració de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), la campanya anual de promoció de la salut i prevenció del càncer que organitza la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) des de l'any 2004.

">

300 nens participaran al taller Menja Fruita emmarcat dins la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

Última revisió 12-02-2021 16:03
08/10/2012

cartell menja fruitaUns 300 alumnes de P4, P5 i 1r de primària de les escoles Francesc Macià, Sant Jordi i la Nova Immaculada participaran el proper dijous 11 d'octubre a la festa Menja fruita, un espectacle i un taller per sensibilitzar-los de la importància de la ingesta de fruita a la dieta. Aquesta iniciativa s'emmarca dins la celebració de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), la campanya anual de promoció de la salut i prevenció del càncer que organitza la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) des de l'any 2004.

La festa, que tindrà lloc al pati de l'escola Francesc Macià a les 3 de la tarda comptarà amb uns 300 nens i nenes participants que gaudiran d'un espectacle amb titelles i després faran un taller per confeccionar i menjar una brotxeta de fruita.

Enguany, la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer se celebra del 5 al 14 d'octubre amb el lema “Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te!” amb diferents actes programats a tot el territori català per difondre el Codi Europeu contra el càncer, que conté la recomanació de menjar com a mínim 5 peces de fruita i/o verdura i realitzar 30 minuts d'activitat física diàriament. Fins a un 25% dels casos de càncer es podrien evitar seguint aquestes recomanacions i evitant l'obesitat.

Aquesta activitat, té el suport de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i està organitzada conjuntament per la FECEC i F.Oncolliga Vilassar de Dalt, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen conjuntament per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies a Catalunya. La FECEC es va constituir l'any 2001 és la plataforma d'unió que aplega a dotze entitats de lluita contra el càncer a Catalunya. Es tracta d'un ens de cohesió que facilita integrar esforços per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies .