Vilassar commemora els 400 anys de l'arribada de les relíquies dels Sants Màrtirs

Última revisió 19-07-2023 12:47
18/07/2023

El cap de setmana del 14 al 16 de juliol, Vilassar es va traslladar al 1623 per reviure l’arribada de les Relíquies dels Sants Màrtirs al municipi de la mà d’en Salvador Riera que les va portar des de Càller.

Els actes van començar divendres a la tarda amb una cercavila des del barri del Pi amb els gegants i el capgròs Salvador Riera. En tres punts del recorregut es van representar escenes que recreaven l’arribada de les Relíquies. Tot seguit, a l’església, es va fer l’Obertura extraordinària de les Relíquies i el Cant dels Goigs. La nit va acabar amb un sopar a la plaça i la projecció del Retaule dels Sants Màrtirs enregistrat el 1983.

Dissabte al matí, es va fer una catifa floral col·laborativa per commemorar aquest quart centenari i, tot seguit, va tenir lloc una visita comentada a l'església i al museu parroquial, a càrrec de Joaquim Graupera, Enric Ortega i Josep Samón. Al punt del migdia, els gegants van fer una ballada molt especial on van rememorar el 100 anys de la seva primera ballada pels carrer del poble. I a la tarda, la Plaça de la Vila va acollir el conte teatralitzat dels 400 anys dels Sants Màrtirs.

Diumenge es va posar punt i final als actes de commemoració amb una missa que va acabar amb el tancament dels Sants Màrtirs.