Canvis en els col·legis electorals pel 14F

Última revisió 08-02-2021 12:44
05/02/2021

L’Ajuntament habilitarà nous col·legis electorals per garantir el dret de vot i la seguretat de la ciutadania en els comicis del pròxim 14 de febrer.

El consistori treballa en la preparació de nous locals per adequar-los als protocols de seguretat. Això inclou el canvi d’alguns dels centres habituals per espais més grans i amb ventilació per tal de protegir tant a les persones que formen part de les meses, com a aquelles que es desplacin a votar presencialment.

Els col·legis electorals habilitats pel 14F queden distribuïts de la següent manera:

 

Mesures sanitàries i franges horàries per votar

Pel que fa a les mesures sanitàries, serà obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic, caldrà respectar la distància d’1,5 metres de seguretat. També es recomana portar el vot preparat de casa i desplaçar-se als col·legis en les franges horàries establertes:

  • De 9 a 12 h: els col·lectius de risc.
  • De 12 a 19 h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
  • De 19 a 20 h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat.

 

Com saber on toca anar a votar

L’Oficina del Cens Electoral envia a domicili una targeta censal que conté les dades actualitzades de la inscripció en el cens electoral i de la secció i la mesa en què correspon votar. De totes maneres, es pot consultar la informació a la pàgina pàgina web de l’INE, mitjançant el sistema Cl@ve o utilitzant un certificat electrònic. També es pot trucar al telèfon 901 101 900.