L'ajuntament inicia el canvi de l'enllumenat a tecnologia led

Última revisió 30-03-2023 13:34
29/03/2023

Aquesta acció, emmarcada en el Pla d'acció pel clima i l'energia sostenible, consisteix en la renovació de 2.450 lluminàries d'enllumenat públic exterior.

L'Ajuntament ha iniciat la renovació de 2.450 lluminàries d’enllumenat públic exterior de vapor de sodi d’alta pressió per tecnologia led, un sistema molt més eficient i que generarà una reducció de consums d’energia i d’emissions de CO2 a l’atmosfera. El cost de l’actuació és de 333.330,18 € i està subvencionada majoritàriament per la Diputació de Barcelona aportant un 90 % de la despesa i la resta per l’ajuntament.

El canvi de lluminàries a led suposarà un estalvi d’energia de 452.366 kWh i una reducció d’emissions de 158 tones de CO2 a l’atmosfera. Aquesta tecnologia, a més, necessita de menys potència per generar la mateixa llum: així, es genera un estalvi econòmic de gairebé 84.000 € entre l’estalvi d’energia i el cost per potència contractada.

Aquesta acció s’emmarca dins el Pla d’acció pel clima i l’energia sostenible que va aprovar l’ajuntament el ple del mes de febrer de 2022, dins el context del Pacte d'alcaldies pel clima i l'energia, el projecte europeu que lluita des del mon local contra el canvi climàtic. 

En aquest mateix sentit, l'ajuntament també ha impulsat altres accions com la implantació d'un nou Pla de poda; la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Pavelló Can Banús que està a punt de finalitzar; la caldera de biomassa del SEM Can Banús; la monitorització i telegestió de tots els quadres d'enllumenat; l'adquisició de vehicles híbrids i elèctrics pels serveis municipals; la col·locació de carregadors de vehicles elèctrics en diversos punts; o la millora de l'eficiència energètica dels edificis municipals tant en canvis de lluminàries com en gestió de temperatura i aïllaments dels edificis. 

enllumenat
enllumentat