Noves mesures contra la Covid-19 a Catalunya a partir l'1 de març

Última revisió 26-02-2021 15:07
26/02/2021

La Generalitat ha anunciat els canvis en les restriccions per frenar la Covid19 que s'aplicaran a partir del dilluns 1 de març. Es permetrà l'obertura dels centres comercials entre setmana, s'amplia l'aforament en piscines i gimasos i es podran portar a terme activitats de lleure dins un mateix grup bombolla. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

La moderada millora de les dades epidemiolègiques permeten la flexibilització de les mesures restrictives per frenar la Covid19. Els nous canvis afecten directament l’obertura de centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats que podran obrir entre setmana amb un aforament del 30%. La restauració d'aquests centres comercials, però, seguirà tancada. A més, es flexibilitzen d'altres mesures en l'àmbit de l'educació i de l'esport.

Comerç i centres comercials:

  • Entre setmana poden obrir tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats amb l'aforament limitat al 30%, però el cap de setmana només poden fer-ho els comerços considerats essencials.


Educació

  • Es podrà recuperar la presencialitat el segon curs d'universitat a partir del 8 de març, com ja es fa des del 8 de febrer en el primer curs.
  • Les colònies estaran permeses sempre i quan es facin amb el grup bombolla.
  • A l'escola es manté l'ensenyament presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius. En la resta de cursos es prioritza l'ensenyament telemàtic, excepte per a les pràctiques.

Esport

  • Les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines poden obrir amb un aforament màxim del 50%.
  • Les instal·lacions i equipaments d’interior, l'aforament ha de ser del 30%, però s'aixeca la limitació de grups de màxim 6 persones. en espais que garanteixin una bona ventilació i qualitat de l’aire.
  • Competicions: només en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés.

mesures 1 de març
mesures 1 de març