Vilassar rep la tercera flor d'honor de Viles Florides

Última revisió 28-09-2021 13:32
23/09/2021

Aquest 2021, el certamen Viles Florides ha reconegut Vilassar de Dalt amb la tercera Flor d'honor. Aquesta iniciativa promou i reconeix la transformació de pobles i ciutats a través dels espais verds.

En un acte celebrat el passat 17 de setembre a Cabrera de Mar, Vilassar de Dalt va rebre la tercera Flor d'honor del certàmen Viles florides que va recollir la regidora d'Espai públic Mireia Durany. La gala, que va comptar amb la presència de la Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, també va servir per celebrar el desè aniversari del moviment i va aplegar representants dels 154 municipis guardonats. 

Cada any, el moviment Viles florides reconeix la transformació de pobles i ciutats a través dels espais verds urbans. Aquest 2021, Vilassar ha rebut una flor d'honor més, passant de dues a tres. El guardó destaca els espais verds i enjardinats de la vila: can Rafart, can Banús, els jardinets… com una combinació d’espècies locals i altres importades que fan d’aquests espais enjardinats un gran mosaic, amb mil colors a la primavera i amb el fred tota la gama que ofereix la natura en tardor. El reconeixement també remarca que Vilassar de Dalt vol seguir creant espais públics on la presència de flors i plantes contribueixin a dignificar places i carrers i a millorar la qualitat de vida, per fer un poble més acollidor i pensat per a les persones,.

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), reconeix la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats. Viles Florides vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir