Comença un nou curs a Vilassar

Última revisió 13-09-2021 12:29
13/09/2021

Comença un nou curs escolar a Vilassar i amb ell gairebé 1.500 alumnes tornen a omplir les aules dels cinc centres educatius del municipi: l’Escola bressol can Roura (84), l’Escola Francesc Macià (378), l’lnstitut Jaume Almera (479), l’Escola Sant Jordi (287), i l’Escola La Immaculada (215).

Aquest dilluns, les escoles tornen a obrir les portes per afrontar un curs de nou marcat per la pandèmia del coronavirus. Escoles i Ajuntament continuen sumant esforços per garantir un curs segur i eficient amb totes les mesures de protecció dictades pel Departament d’Educació tal i com es va poder desenvolupar el passat. A Vilassar tornen a omplir les aules al voltant de 1.500 alumnes.

Per poder tornar a obrir els centres educatius amb tota seguretat, l’ajuntament es continua posant a disposició dels centres per col·laborar i atendre les demandes que es deriven de la situació actual i poder de fer front a les afectacions que vagin sorgint. Entre les actuacions que es continuen portant a terme hi ha la cessió d’espais municipals que les diferents escoles han habilitat com a aules. Concretament la sala polivalent de can Rafart  continuarà  atenent alumnat de l’escola Sant Jordi, i de l’espai polivalent l’Estrella en farà ús l’escola La Immaculada. Aquest curs, per demanda del propi centre, l'Escola Francesc Macià no utilitzarà les instal·lacions de l'Edifici Joan Maragall. Tot i així, aquest espai ha estat habilitat per realitzar activitats de caire educatiu i cultural que s'iniciaran durant aquest mes de setembre amb els tallers i visites guiades a tot l'alumnat de Vilassar de Dalt amb motiu del festival Revela't. En la mateixa línia, parcs a l’aire lliure i equipaments esportius estaran a disposició dels centres com a espais per l’esbarjo de l'alumnat.

A banda d’aquestes mesures, es mantenen les actuacions coordinades amb la policia local per organitzar les entrades i sortides dels centres i la seva senyalització de les zones d'espera, entrada i sortida en alguns centres i el tall parcial d’alguns carrers per facilitar un accés esglaonat a l’escola.

CAMINS ESCOLARS

Igual que els darrers cursos, hi haurà espais de parada ràpida perquè els escolars baixin del cotxe, els Petó i Vés, i talls en alguns carrers durant l’estona d’entrada i sortida de les escoles. Aquests talls s’efectuen entre les 8.50 h i les 9.10 h, les 12.50 h i la 13.10 h, les 14.50 h i les 15.10 h i les 16.50h i les 17.10 h. En aquest període de temps quedaran tallats al trànsit els carrers Àngela Parera i Mare de Deu del Carme (entrada i sortida de l’Escola Immaculada) i Sant Antoni (entrada i sortida de l’Escola Sant Jordi). Entre les 8.45 i les 16.45 h. es mantindrà el tall del carrer Pius XII entre Salamero i Reina Elisenda a l'entorn de l'Escola Francesc Macià per minimitzar la contaminació acústica. 

El Camins Escolars inclouen també la xarxa de Comerç Amic. Es tracta d’un seguit d’establiments comercials de la vila etiquetats com a tal que orientaran i ajudaran als nens i nenes sempre que ho necessitin al llarg dels trams del camí a l’escola.

Curs escolar 21-22
Curs escolar 21-22