Creix un 28% l'ús de l'aplicació d'incidències a la via pública

Última revisió 01-03-2023 12:39
01/03/2023

Durant el 2022 han augmentat un 28% les incidències recollides pel sistema de comunicació d'incidències a la via pública de Vilassar de Dalt, mentre que el temps mitjà de resolució baixa fins als 34 dies.

Durant el 2022 es van obrir un total de 886 incidències a través de l’aplicació de comunicació d’incidències a la via pública, un 28% més que l’any 2021 (694). Pel que fa al total d'incidències recollides per l'aplicació des de la seva posada en funcionament el 2017, ja s'arriba a les 3814 comunicacions. La majoria de les incidències estan relacionades amb la pavimentació de voreres i calçades, en segon lloc hi ha les de mobiliari urbà i senyalització viària i en menor nombre les relacionades amb parcs i jardins, enllumenat públic i neteja viària. 

L’any passat també va créixer el percentatge d’incidències obertes per la ciutadania i a dia d’avui ja suposa més de la meitat del total (53%). Pel que fa als usuàris, un total de 886 han obert incidències des de la posada en marxa de l'aplicació sumant 246 usuaris nous el 2022.

Segons les dades de l'any 2022, el percentatge de resolució de les incidències està al 90%, mentre que el temps de resolució ja se situa als 34 dies de mitjana tenint en compte que cadascuna de les incidències que entra al sistema es prioritza en funció de criteris de seguretat, impacte, abast i oportunitat. Concretament, el 45% de les incidències es resolen en menys de 10 dies, mentre que el 55% es resolen en menys de 50 dies.

Comunicació d'incidències a la via pública

L'Ajuntament de Vilassar posa a disposició de la ciutadania aquest canal de comunicació, àgil i eficaç, a través del qual es poden posar en coneixement del consistori les incidències que es puguin produir a l'espai públic. La comunicació s'ha de fer a través d'una aplicació mòbil disponible tant per a telèfons amb el sistema operatiu Android com per a iPhone.

Aquesta eina, que funciona des de fa 5 anys, serveix, d’una banda, per millorar l'eficàcia de la detecció i gestió de les incidències, i de l'altre, per donar a conèixer a la ciutadania les actuacions i treballs que s'estan fent a la via pública.

Podeu conèixer tots els detalls i descarregar-vos l'aplicació clicant aquí.

Attend 2023
Attend 2023