L'Ajuntament amplia la recollida de restes de poda i jardineria porta a porta

Última revisió 11-07-2022 13:06
11/07/2022

Després de l'èxit de la prova pilot de recollida de restes de poda i jardineria porta a porta i l'ampliació del servei la primavera passada, l'ajuntament estén de nou el servei a la Cisa a partir del setembre.

L’1 de novembre de 2021, l’ajuntament va endegar una prova pilot al barri de les Oliveres consistent en la recollida de restes de poda i jardineria porta a porta. Aquesta acció es va proposar per millorar la recollida de la fracció vegetal, evitant que acabi al contenidor d’orgànica, i eliminar els problemes amb abocaments incontrolats de residus de tot tipus a les saques que hi ha al carrer destinades a les restes de poda. El servei consisteix en la recollida d’unes saques, repartides prèviament al veïnat, destinades a dipositar les restes de poda dels jardins i que, un cop plenes, són recollides a la porta de casa pels Serveis Municipals.

Vistos els bons resultats obtinguts d’aquesta prova pilot, la primavera de 2022, l’ajuntament va ampliar aquesta recollida al barri de la Fornaca i als carrers Tarragona, Lleida i Girona. Ara es torna a ampliar l’abast del servei a la zona de la Cisa. El veïnat dels carrers Burriac, Montcabrer, Sant Mateu, Céllecs i Avinguda Comtal podran fer ús d’aquest servei a partir del proper mes de setembre.

Del 14 al 20 de juliol, l’ajuntament realitzarà una campanya de comunicació als veïns afectats amb visites porta a porta, s’entregaran dues saques per la recollida i s’explicarà el servei. De la mateixa manera que es recullen els voluminosos prèvia trucada a l’ajuntament, es podrà trucar a l’OAC al 937539800, sol·licitant la recollida de les saques entregades. Aquest servei es realitzarà setmanalment i el dia de recollida establert serà els dimecres. Amb la trucada es donarà una data de recollida. 

L’ajuntament completa l’acció de la millora del reciclatge de les restes de poda cedint compostadors als veïns que estiguin interessats en fer compostatge casolà i oferint suport per aprendre a fer-ne en cas que sigui necessari.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb l'àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Vilassar de Dalt trucant al 937539800, o per correu electrònic a: gardelllj@vilassardedalt.cat.

Llista de carrers participants a la prova pilot:
Carrer Batista i Roca
Carrer Cervantes
Carrer de la Granja
Carrer Mestre Amadeu Vives
Carrer Mestre Enric Morera
Carrer Mestre Lluís Millet
Carrer Orfeò Català
Carrer Pep Ventura
Carrer Ramon Llull
Torrent del Blanqueig

Llista de carrers on s’ofereix el servei des del dia 1 d’abril:
Carrer Girona
Carrer Lleida
Carrer Tarragona
Carrer Josep Vicenç Foix
Carrer Joan Salvat Papasseit
Carrer Joan Oliver Pere IV
Carrer Salvador Espriu
Camí de Mataró, numeració imparell del 79 al 113.

Nous carrerson es realitzarà el servei:
Carrer Burriac
Carrer Montcabrer
Carrer Sant Mateu, números imparells i 2, 4 i 6.
Carrer Céllecs de l’1 al 17.
Av Comtal.


 

Recollida de poda
Recollida de poda

Et pot interessar