Més renovables al SEM Can Banús

Última revisió 21-11-2022 14:14
21/11/2022

Comença la instal·lació de les plaques fotovoltaiques del Pavelló Can Banús que produiran el 33 % de l'energia elèctrica de la piscina i el poliesportiu.

Aquest dilluns 21 de novembre comencen les obres de col·locació d’una instal·lació fotovoltaica al pavelló Can Banús per donar servei als equipaments del SEM Can Banús.

La instal·lació comptarà amb una potència de 73,44 kWp instal·lats i produirà 104.404 kWh anuals. D'aquesta manera, el 33 % de l’energia consumida tant per piscina com pel poliesportiu serà generada per l’energia del sol. A més a més, aquesta acció evitarà emetre a l’atmosfera 54 tones de CO2 anuals. La instal·lació de plaques fotovoltaiques se suma a la caldera de biomassa en l'aprtació d'energia neta i sostenible als serveis esportius municipals.

La instal·lació abastirà els equipaments del SEM Can Banús i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics que s’ubicarà a l’aparcament del carrer Sants Màrtirs, sobre el pavelló. Aquest punt de recàrrega de vehicles elèctrics serà un dels tres que l’ajuntament posarà en servei aquest any: se n’instal·larà un a l’aparcament del Mercat de Can Robinat i un altre a l’aparcament públic del carrer Narcís Monturiol, al polígon industrial la Serra d'en Pons. Aquest tres punts de recàrrega es sumen als existents augmentant així l'oferta del municipi a 5 punts de recàrrega públics.

Les instal·lació, que cobrirà la majoria de la superfície de la coberta del poliesportiu, té un cost estimat de 74.502 € i està finançada pels programes d’Emergència Climàtica i Resiliència local 1.0 de la Diputació de Barcelona.

 

 

Pavelló
Pavelló

Et pot interessar