Què puc fer per donar suport a la població víctima del conflicte a Ucraïna?

Última revisió 25-03-2022 10:05
25/03/2022

Després que les recollides de material per a Ucraïna hagin desbordat totes les previsions, el Fons Català de Cooperació recomana vehicular l'ajuda a través d'aportacions econòmiques a les organitzacions que treballen sobre el terreny. 

Recollida de material i donacions

El Fons Català de Cooperació recomana aturar les recollides de material i productes destinats a Ucraïna per les dificultats de fer arribar al país tot el material que s'ha recollir i que ha desbordat totes les previsions. Aquest organisme aconsella vehicular l'ajuda a través d'ingressos de diners a les entitats que treballen sobre el terreny.

La Plataforma Vilassar amb Ucraïna i l'Ajuntament de Vilassar de Dalt agraeixen tota la col·laboració rebuda fins ara i la solidaritat de la ciutadania de Vilassar.

En funció de les necessitats que hi pugui haver en els propers mesos, s'anirà demanant la col·laboració ciutadana. En aquest sentit, el proper 27 de març se celebrarà una Marató Solidària amb Ucraïna amb diverses activitats durant tota la jornada.

El Fons català de cooperació ha obert recentment una campanya per donar suport a la població refugiada i es poden fer arribar donacions tant públiques com privades als següents comptes bancaris: 

  • BBVA - Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank - Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Per tal que es destini al conflicte armat a Ucraïna, cal incloure el concepte: Campanya 3699-Crisi Ucraïna

La campanya es troba ara en fase d'identificació de necessitats, però des del Fons Català se centraran els esforços en atendre els següents fronts: assistència a les rutes de fugida, cobertura de necessitats bàsiques, desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès, accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, suport a projectes executats per entitats humanitàries i solidàries.

 

Acollida de persones refugiades

Totes aquelles persones i famílies de Vilassar de Dalt que vulguin oferir recursos residencials per acollir persones o famílies refugiades poden adreçar-se al Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme: comiteacollida.igualtat@gencat.cat tot indicant en el títol del missatge ‘OFERIMENTS UCRAÏNA” per poder-los detectar amb la màxima rapidesa.

Si, per altra banda, ja teniu alguna persona acollida a casa vostra podeu posar-vos en contacte amb el Servei de recepció i acolida de persones nouvingudes de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt al 93 750 90 16.