Reobre el Casal de la Gent Gran de can Rafart

Última revisió 28-09-2021 13:45
28/09/2021

El Casal de la Gent gran de can Rafart torna a obrir les portes amb canvis i noves activitats. 

Desprès d’una llarga temporada tancat el Casal de la Gent Gran reobre portes amb diverses activitats.

Degut a la nova situació, i per tal d’adaptar-nos a  la normativa vigent de COVID19 i també a la normativa d’usos d’equipaments per a la gent gran el Casal ha aplicat alguns canvis distingint entres serveis i activitats, adequant espais i reorganitzant activitats. 

Durant la pandèmia l'Àrea de Cicles de vida va realitzar un estudi sobre soledat i envelliment actiu (800 trucades) i del qual se'n van extreure unes conclusions que, juntament amb un estudi sobre la qualitat de l’aire i l’aforament a diverses estànces de la casa de Can Rafart, ha evidenciat que són necessaris els següents canvis a les activitats pel Casal de la Gent Gran i el Casal de Dia:

  • Casal de Dia: psicomotricitat passa de la sala de ioga a la capella.
  • Casal de Dia : Taller de memòria passa de la sala de cosidor a la sala de ioga.
  • Activitats de la costura, patchwork i puntes de coixí passa del cosidor a la sala de ioga .
  • Activitats de ioga i pilates passa de la sala de ioga al SEM Can Banús.
  • Activitats de country i linedance passa del bar de Can Rafart al SEM Can Banús.
  • Ball queda suspès fins a tenir un lloc adequat.

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt seguirà a partir d'ara amb la gestió d'aquest servei per donar un nou impuls al casal, fent créixer la interacció amb altres equipaments i serveis municipals per arribar al màxim d’usuaris/es possibles, i promocionant la integració de les persones grans de Vilassar de Dalt. La responsable de l’equipament és Mieke Gerritsma, tècnica de gent gran, especialista en envelliment actiu i directora del Casal de dia en col·laboració amb la dinamitzadora sociocultural Tània Vera que impulsarà  i coordinarà les activitats. 

L'objectiu és iniciar el màxim d’activitats possibles l’1 d’octubre i impulsar en el futur noves activitats com ara petanca, tallers d'aplicacions mòbil, activitats físiques i de salut, clubs de lectura, classes català o dibuix i pintura. 

Totes les activitats, tant les que es fan a Can Rafart com al SEM Can Banús, s’ofereixen de forma gratuïta com a prova pilot mentre s'elabora una nova ordenança amb preus simbòlics pel 2022.

 A més a més, en cas de dificultats en el desplaçament, l’Ajuntament ha posat en marxa el servei de taxi a demanda que cobreix el trasllat de la persona des del seu domicili al lloc indicat, SEM, Can Rafart... per  2,00 €.

L'Ajuntament aprofita l’avinentesa per agrair a la darrera junta del Casal la tasca feta durant tots aquests anys.

Casal de can Rafart
Casal de can Rafart