marti.beltran@upc.edu.

">

Vilassar acollirà la I Jornada d'estudi del Llibre vermell de Montserrat

Última revisió 11-07-2022 13:12
12/07/2022

Organitzada per l'Aula Municipal de Música i coordinada pel Dr. Martí Beltran, el proper 23 de juliol tindrà lloc la I Jornada d'estudi del Llibre Vermell de Montserrat a Vilassar de Dalt. Les inscripcions ja estan obertes enviant un correu a marti.beltran@upc.edu.

La I Jornada d'estudi del Llibre Vermell de Montserrat a Vilassar de Dalt tindrà lloc el proper dissabte 23 de juliol en el marc de les Vetlles d'Estiu 2022 i consistirà en una primera part de debats i presentacions al voltant d'aquesta publicació i una segona amb un concert a La Massa Teatre. 

Programa

Biblioteca can Manyer
Entrada lliure amb reserva prèvia a marti.beltran@upc.edu

  • 10.00 h. Introducció a la Jornada. El llibre vermell i els espais sonors en contextos de pelegrinatge al segle XIV. Dr. Martí Beltran (Musicologia i Conservació de Patrimoni).
  • 11.00 h. La dansa circular i el culte a Maria. Reflexions sobre art i simbolisme cristià a partir d’un capitell de l’abadia de Montserrat. Dr. Jorge Rodríguez (Història de l’art).
  • 12.00 h. Pausa - cafè
  • 12.30 h. Espais sonors del Llibre vermell de Montserrat a l’actualitat. Dr. Joaquim Miranda (Pedagogia de la Música i Direcció Coral).
  • 13.30 h. Descans
  • 16.00 h. Debat
  • 17.00 h. Els instruments musicals medievals. Dr. Martí Beltran (xerrada oberta a tots els públics).

La Massa Teatre
A les 20 h. - Concert Letabundus. Espais sonors al Montserrat del segle XIV
Ensemble de Música Medieval Razos de Trobar
Aina Martín, veu
Atsushi Moriya, flauta
Martí Beltran, guiterna i direcció.

Dr. Joaquim Miranda

La seva tesi es titula “Elaboració d’un model multimèdia d’intervenció per a l’educacióde l’oïda musical” i la va dirigir el Doctor Miquel Amador a la UAB. El seu àmbit derecerca és l’educació de l’oïda a través de les tecnologies multimèdia.

Ha estat professor al Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica iCorporal de la UAB i de l’Escola de Pedagogia Musical, Mètode Ireneu Segarra.

També ha estat director de la Coral Xalesta de l’Hospitalet de Llobregat i de la CoralMareny de Vilassar de Dalt.

Dr. Jorge Rodríguez

Jorge Rodríguez Ariza (Barcelona, 1984) és doctor en Història de l'art per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tesi doctoral va tractar sobre el culte i el simbolisme de la Verge Negra.

Ha dirigit la seva carrera cap a l'estudi de la simbologia, camp sobre el qual ha centrat els seus articles per a diferents publicacions especialitzades, com Brumal o Arsgravis. Recentment ha publicat el seu primer llibre: «El espejo de la búsqueda. Discusiones y confesiones sobre artesagrado y modernidad».

Treballa com a docent en diferents institucions acadèmiques com l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona o la Fundació Universitària del Bages. Actualment és professor associat del Departament d'Art i Musicologia de la UAB. Ha desenvolupat diferents projectes per al Museu del Monestir de Sant Cugat. Ofereix igualment cursos i conferències sobre art, iconografia i simbologia en diferents institucions cíviques i religioses.

Dr. Martí Beltran

Martí Beltran és un químic, musicòleg i pedagog de la música especialitzat en l’anàlisi i conservació dels materials del patrimoni artístic, així com en música medieval i l’organologia dels instruments musicals de corda polsada. L’any 2021 defensa amb èxit la seva Tesi dedicada a l’anàlisi i conservació dels vitralls modernistes catalans. En el camp de la docència és professor de l’Aula de Música de Vilassar de Dalt i ha impartit classes de Musicologia, Química i Física en centres superiors com l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment prepara conjuntament amb el Monestir de Montserrat l’edició del treball del P. Gregori Estrada sobre el Llibre Vermell.

Llibre vermell
Llibre vermell