Vilassar orgullosa!

Última revisió 29-06-2023 11:10
29/06/2023

Aquest dimecres 28 de juny s'ha celebrat el Dia de l'Orgull LGTBIQ+ i Vilassar s'ha sumat a la commemoració amb un programa d'activitats sota el lema 'Vilassar orgullosa'.

El 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York va tenir lloc una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; en gairebé tres dies d'aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com a fet reivindicatiu i festiu per l'alliberament LGTBI.

Sota el lema Vilassar Orgullosa, Vilassar s'ha sumat a la commemoració amb una tarda d'activitats a l'Era de Can Rafart amb la divulgació i la reivindicació com a eixos principals. L'acte d'aquest dimecres a la tarda va començar amb la benvinguda de l'alcaldessa de Vilassar, Carola Llauró i la lectura del manifest de la jornada. Tot seguit, el professor de l'Aula de música, Manel Puig va interpretar la peça 'Maestre Riqueni' d'Antonio Rey a la guitarra i les alumnes de l'Aula de dansa van ballar la cançó 'Quan tot s'enlaira' de Txarango. Les persones assistents a l'acte també van poder participar al mural col·laboratiu creat per la il·lustradora Núria Pujol, participar als tallers de maquillatge o polseres i descobrir el fons sobre gènere i diversitat sexual de la Biblioteca Can Manyer.

Et pot interessar